Visziekten aquariumvissen door virale infecties

Aquariumvissen met symptomen veroorzaakt door virale infecties visziekten kunnen slecht behandeld worden. Soms lijken de symptomen op andere visziekten zoals bacteriƫle, parasitaire of schimmel infecties. Aquariumvissen daarom eerst onderzoeken en uitsluiten welke visziekten het is. Gelukkig zijn niet alle virale infecties dodelijk en soms kunnen de aquariumvissen zelf genezen. Waterkwaliteit, leefomgeving en voeding (links) zijn belangrijk voor aquariumvissen en herstel van deze visziekten.

 

Aquariumvissen hebben vreemde vlekken op de huid

Symptomen: tropische vissen hebben harde gele en soms witte vlekken op de huid, maar gedragen zich normaal.
Oorzaak: aquariumvissen hebben vispokken.
Oplossing: er is geen effectief medicijn voor vispokken. Zorg voor optimaal vissenvoer, leefomgeving en waterkwaliteit. De tropische vissen zullen vanzelf beter kunnen worden.

Aquariumvissen hebben knobbels op de huid

Symptomen: tropische vissen hebben knobbels op de huid die lijken op wratten of vergroeiingen.
Oorzaak: aquariumvissen hebben bloemkoolziekte.
Oplossing: er is geen effectief medicijn voor bloemkoolziekte. Zorg voor optimaal vissenvoer, leefomgeving en waterkwaliteit. De tropische vissen zullen vanzelf beter kunnen worden.

Aquariumvissen zijn hun richtinggevoel kwijt

Symptomen: tropische vissen lijken volledig de weg kwijt te zijn en zwemmen rond alsof ze dronken zijn. Ook vertonen ze uiterlijke kenmerken zoals zwellingen en soms verkleuringen.
Oorzaak: aquariumvissen hebben spring viraemia of carp (svc).  
Oplossing: SVC is een ziekte die alleen onder karperachtige voorkomt. Een aantal tropische vissoorten stamt af van de karper. Hierdoor zijn zij vatbaar voor deze visziekte. Enige oplossing voor vissen met scv is de tropische vis uit zijn lijden te verlossen. SCV heeft een sterftekans tot wel 90% en is zeer besmettelijk. Hoge watertemperatuur kan scv voorkomen, maar helemaal veilig is dit niet.

Aquarium
spullen

Aquarium spullen voordelig online!

Aquarium spullen goedkoop online!

Aquarium spullen

Alles voor
Tropische Vissen

alles-voor-tropische-vissen-broekhuizen

Alles voor Tropische vissen online!

Tropische vissen

Mooie
Aanbieding

Alle aanbiedingen van Pets Place


Aanbiedingen!

Tropische Vissoorten: