Visziekten aquariumvissen door leefomgeving of waterkwaliteit

Aquariumvissen kunnen snel ziek worden door zuurstofgebrek, een verhoogd nitriet gehalte of verkeerde watertemperatuur. Leefomgeving en waterkwaliteit van de aquariumvissen zijn niet optimaal en zorgen voor visziekten. Gelukkig kunnen leefomgeving en watertemperatuur (links) makkelijk verbeterd worden. Symptomen van visziekten verdwijnen meestal snel. Meestal herstellen de aquariumvissen volledig van dit soort visziekten.

Visziekten aquariumvissen door bacteriële of schimmelinfecties

Aquariumvissen met symptomen veroorzaakt door bacteriële of schimmelinfecties kunnen vaak genezen. Snelheid is essentieel omdat veel visziekten besmettelijk voor de andere tropische vissen zijn. De zieke aquariumvissen altijd meteen in quarantaine plaatsen. Daarna de juiste medicijnen aan het water toevoegen. Er zijn een aantal goede medicijnen tegen schimmelinfecties en bacteriële visziekten. Esha is een bekende producent van medicijnen tegen veel visziekten, maar er zijn er meer!

Visziekten aquariumvissen door parasitaire infecties

Aquariumvissen met symptomen van visziekten door parasitaire infecties zijn vaak verschillend. Handelingssnelheid is belangrijk en verhoogd de overleving kansen van de tropische vissen. Parasieten ontwikkelen zich sneller als de waterkwaliteit niet goed is. Aquariumvissen kunnen ook parasieten krijgen van levend vissenvoer (link). Aquariumvissen met parasitaire visziekten kunnen met medicijnen behandeld worden.

Visziekten aquariumvissen door virale infecties

Aquariumvissen met symptomen veroorzaakt door virale infecties visziekten kunnen slecht behandeld worden. Soms lijken de symptomen op andere visziekten zoals bacteriële, parasitaire of schimmel infecties. Aquariumvissen daarom eerst onderzoeken en uitsluiten welke visziekten het is. Gelukkig zijn niet alle virale infecties dodelijk en soms kunnen de aquariumvissen zelf genezen. Waterkwaliteit, leefomgeving en voeding (links) zijn belangrijk voor aquariumvissen en herstel van deze visziekten.

Aquarium
spullen

Aquarium spullen voordelig online!

Aquarium spullen goedkoop online!

Aquarium spullen

Alles voor
Tropische Vissen

alles-voor-tropische-vissen-broekhuizen

Alles voor Tropische vissen online!

Tropische vissen

Mooie
Aanbieding

Alle aanbiedingen van Pets Place


Aanbiedingen!

Tropische Vissoorten: