Dwergcorydoras tropische aquariumvissen

Dwergcorydoras

Dwergcorydoras is een klein schoonmaakborsteltje voor het aquarium! Wetenschappelijke naam van deze tropische vissoort is Corydoras pygmaeus. Oorspronkelijk komt de dwergcorydoras uit Brazilie. Natuurlijke leefomgeving van de dwergcorydoras zijn rustige rivieren en poelen.

 

Dwergcorydoras wat moet u weten?

Dwergcorydoras tropische vissen die het aquarium schoonhouden!De dwergcorydoras is een makkelijk te verzorgen tropische vissoort. Deze tropische vis is één van de kleinste meervallen. De dwergcorydoras heeft maar een lengte van 2,5cm. Deze tropische vissen zijn echte scholenvissen. Een aquarium met tien of meer dwergcorydoras heeft de voorkeur.

Deze tropische vissen kunnen prima gecombineerd worden met kleine tetra's. De dwergcorydoras zwemt niet alleen op de bodem van het aquarium. Net als andere corydoras hapt de dwergcorydoras soms aan het wateroppervlak naar lucht. Planten zijn veilig voor deze tropische vissen en bieden bescherming. Zorg dat de leefomgeving goed is ingericht en vermijd sterke stroming.

Dwergcorydoras welk vissenvoer gebruiken?

De dwergcorydoras is dol op diepgevroren vissenvoer. Vlokken visvoer kan ook prima. In combinatie met andere cordydoras soorten, zijn gedroogde tabletten een goed alternatief. Deze zinken naar de bodem van het aquarium. De dwergcorydoras is niet alleen een bodemeter, maar komt hier wel!


Dwergcorydoras in aquarium en leefomgeving

Waterlagen: Dwergcorydoras zwemt op de bodem en middelste waterlagen van het aquarium
Watertemperatuur: 22-26 graden Celsius
PH waarde aquariumwater 6-7
Waterhardheid: zacht
Afmeting aquarium: minimaal 60cm lengte
Aantal in aquarium: minimaal tien dwergcorydoras in het aquarium plaatsen

Aquarium
spullen

Aquarium spullen voordelig online!

Aquarium spullen goedkoop online!

Aquarium spullen

Alles voor
Tropische Vissen

alles-voor-tropische-vissen-broekhuizen

Alles voor Tropische vissen online!

Tropische vissen

Mooie
Aanbieding

Alle aanbiedingen van Pets Place


Aanbiedingen!

Tropische Vissoorten: