Labyrintvissen lastige tropische vissen

De groep labyrintvissen omvat veel verschillende tropische vissoorten. Allemaal hebben deze tropische vissen één heel speciaal kenmerk en dat is het labyrintorgaan. Met het labyrintorgaan kunnen de tropische vissen adem aan het wateroppervlak! Labyrintvissen hebben prachtige kleuren en waren vooral vroeger erg geliefde aquariumvissen. Tegenwoordig zijn veel vissoorten uit deze groep ver doorgekweekt, met negatieve gevolgen.

Labyrintvissen tropische vissen met gebruiksaanwijzing!

Tropische vissen die ademhalen

Het labyrintorgaan is uniek voor labyrintvissen. Tropische vissen uit deze groep kunnen in heel zuurstofarm water leven. Zuurstof wordt niet via de kieuwen opgenomen, maar direct aan het wateroppervlak. Labyrintvissen happen letterlijk naar lucht en blijven zo in leven. Luchtkwaliteit boven het aquarium is voor deze tropische vissen een belangrijke factor!Tropische vissen die kunnen verdrinken

Een tropische vis die kan verdrinken...dit klinkt raar, maar voor de labyrintvis is het werkelijkheid. Leefomgeving en inrichting van het aquarium is voor labyrintvissen belangrijk. Deze tropische vissen moeten vrij naar het wateroppervlak kunnen zwemmen. Plaats daarom nooit teveel vissen in het aquarium. Bekijk de pagina tropische vissen aquarium voor meer details.


Labyrintvissen in aquarium

Een aquarium met labyrintvissen klinkt op papier goed, maar is dit vaak niet. Veel vissoorten uit deze groep zijn slecht met andere tropische vissen te combineren. Labyrintvissen zijn vaak asociaal naar andere tropische vissen. Let op vechtpartijen, vinnen bijten naar de andere aquariumvissen. Gelukkig zijn niet alle labyrintvissen lastige aquriumvissen. De vissoorten die zich normaal gedragen zijn hier beschreven.

Labyrintvissen tropische aquariumvissen bekijken!

Aquarium
spullen

Aquarium spullen voordelig online!

Aquarium spullen goedkoop online!

Aquarium spullen

Alles voor
Tropische Vissen

alles-voor-tropische-vissen-broekhuizen

Alles voor Tropische vissen online!

Tropische vissen

Mooie
Aanbieding

Alle aanbiedingen van Pets Place


Aanbiedingen!

Tropische Vissoorten: