Tropische vissen characins

De groep characins bestaat uit heel veel tropische vissoorten. Tropische vissen uit de characin groep komen uit Zuid -en Centraal Amerika, maar ook Afrika. Gemeenschappelijk kenmerk is de voorkeur voor zacht water met een hoge zuurgraad. Natuurlijke leefomgeving van deze tropische vissen zijn regenwoudstromen en rivieren. De zeer populaire neontetra behoort tot de characins groep, maar ook de rode piranha.

Characins tropische vissen de bekende Tetra's!

Neontetra de bekendste tropische vis?

De neontetra wie kent deze populaire tropische vissoort niet? Geliefd bij veel aquariumhouders wereldwijd. De neontetra komt uit de tetra familie, die onderdeel is van de characins. De meeste tetra's zijn kleine tropische vissen die graag in scholen zwemmen.

Niet alle tetra's zijn geschikt als aquariumvis, maar de meeste soorten wel. Tetra's eten geen voedsel van de bodem. Een aquarium met tetra's kan daarom het beste gecombineerd worden met bodemeters als meervallen.


Characins in het aquarium

Veel tropische vissoorten die tot de characins behoren, zijn geschikt als tropische aquariumvissen. Het menu van deze tropische vissoorten is wel een aandachtspunt. Het varieert van plantaardig tot dierlijk. Een aquarium met verschillende tropische vissen uit de characin groep vereist afstemming. Zorg voor het juiste vissenvoer en vergeet de watertemperatuur en zuurgraad ook niet!

Characins tropische aquariumvissen bekijken!

Aquarium
spullen

Aquarium spullen voordelig online!

Aquarium spullen goedkoop online!

Aquarium spullen

Alles voor
Tropische Vissen

alles-voor-tropische-vissen-broekhuizen

Alles voor Tropische vissen online!

Tropische vissen

Mooie
Aanbieding

Alle aanbiedingen van Pets Place


Aanbiedingen!

Tropische Vissoorten: