Tropische vissen watertemperatuur

Watertemperatuur en kwaliteit zijn voor tropische vissen het belangrijkst. Goudvissen kunnen tegen lagere watertemperaturen, maar dit geldt niet voor tropische vissen. Zij leven in watertemperaturen van minimaal 22 graden Celsius. De watertemperatuur heeft invloed op waterkwaliteit en gezondheid van de tropische vissen. Kleine schommelingen in de watertemperatuur kunnen uitbraken zoals witte stip veroorzaken. Watertemperatuur en de gezondheid van uw tropische vissen gaan dus hand in hand.


Tropische vissen watertemperatuur en PH waarde

Tropische vissen zorg voor de juiste PH waarde!!Watertemperatuur is voor tropische vissen niet de enige belangrijke factor. De meeste tropische vissoorten houden van water met een PH waarde van 7 tot 8,5. De PH waarde zegt iets over de zuurgraad van het water. Beide kunnen elkaar ook versterken met negatieve gevolgen voor tropische vissen.

Afvalstoffen als ammoniak zijn giftig voor tropische vissen. Wanneer PH waarde en watertemperatuur beide hoog zijn, versteken zij elkaar. Het aquariumwater wordt voor de tropische vissen dan heel snel giftig! Test daarom regelmatig het water van en controleer of de PH waarde juist zijn.

Tropische vissen watertemperatuur en stikstofcyclus

De stikstofcyclus is een natuurlijk proces die plaatsvindt in het aquarium. Tropische vissen produceren afvalstoffen zoals ammoniak. Goede bacteriƫn zetten de ammoniak eerst om in nitriet en daarna in nitraat. Waterplanten nemen nitraat op en produceren zuurstof voor de tropische vissen. Dit hele proces is de stikstofcyclus en speelt zich af in ieder aquarium.

Tropische vissen stikstofcyclus in aquarium
De stikstofcyclus zorgt ervoor dat tropische vissen kunnen leven. Watertemperatuur, het aantal tropische vissen, aquarium apparatuur en inrichting zijn hierbij verbonden. Het aquarium verschonen zonder daarbij de stikstofcyclus schade toe te brengen is daarom een must!


Tropische vissen kunnen niet zonder waterplantenTropische vissen waterkwaliteit verbeteren

PH waarde, watertemperatuur en stikstofcyclus zijn voor tropische vissen allemaal even belangrijk. Het negen of verwaarlozen van deze zaken leidt vaak tot visziekten. Negen van de tien keer worden tropische vissen ziek als er iets verkeerd is met deze factoren.

Watertemperatuur en kwaliteit worden ook sterk verbeterd door: filters, verwarmingselementen en zuurstofpompen. Deze moderne hulpmiddelen zijn voor tropische vissen echt onmisbaar geworden. Met de juiste aparatuur blijft de watertemeratuur en kwaliteit goed. Essentieel voor elk aquarium met tropische vissen. Bekijk daarom tropische vissen aquarium en welke apparatuur voor tropische vissen het beste werkt.

Aquarium
spullen

Aquarium spullen voordelig online!

Aquarium spullen goedkoop online!

Aquarium spullen

Alles voor
Tropische Vissen

alles-voor-tropische-vissen-broekhuizen

Alles voor Tropische vissen online!

Tropische vissen

Mooie
Aanbieding

Alle aanbiedingen van Pets Place


Aanbiedingen!

Tropische Vissoorten: