Tropische vissen voeren

Tropische vissen zijn in het aquarium helemaal afhankelijk van het vissenvoer dat ze krijgen. Actief op voedsel jagen zoals in het wild, is in een aquarium niet mogelijk. Gelukkig zijn er vele soorten vissenvoer te koop. Tropische vissen hebben namelijk gevarieerde voedingstoffen nodig. Het juiste voer is daarom essentieel. Er is een breed aanbod van zowel droog, diepgevroren en levend tropisch vissenvoer beschikbaar. Ieder type visvoer heeft voor en nadelen. De keuze van het juiste vissenvoer hangt sterk af van de tropische vissen die u hebt. 


Tropische vissen voeren met regelmaat

Basisregel bij tropische vissen voeren, is regelmatig voeren elke 1-2 dagen. Hierbij is het belangrijk dat u de tropische vissen vooral niet te veel voert. Het visvoer moet binnen 2-3 minuten opgegeten zijn. Een overdaad aan voedsel in het aquarium, zal gaan rotten. Tropische vissen kunnen hierdoor ziek worden. Het best is daarom on de tropische vissen regelmatig en gepast te voeren.

Gedroogd tropisch visvoer voor veel tropische vissoorten

Tropische vissen en gedroogd vissenvoer

Gedroogd vissenvoer is het meest bekende visvoer voor tropische vissen. Vlokken, gevriesdroogde tubiflex blokjes, affix tabletten, zinkende korrels en gedroogde larven. Het is allemaal te koop en perfect afgestemd op de wensen van tropische vissoorten. Controleer wel altijd of het gedroogde vissenvoer specifiek voor uw tropische vissen is. Er zijn tropische vissoorten die minder proteïne en meer licht verteerbare koolhydraten nodig hebben. Een tropische vis zoals de siamese algeneter eet zelfs uitsluitend plantaardig.


Tropische vissen en diepgevroren vissenvoer

Diepgevroren visvoer goed voor tropische vissenDiepgevroren visvoer is minder bekend bij tropische vissen houders. Muggenlarven, jonge waterkreeftjes en watervlooien. Het wordt allemaal als diepgevroren vissenvoer aangeboden. Alleem zijn ze prima aanvulling op bijvoorbeeld gedroogd vissenvoer. Ze zijn veilig voor uw tropische vissen. Ziekten en bacteriën zijn namelijk tijdens het vriesdroog proces gedood.

Nadeel van diepgevroren vissenvoer, is het gebrek aan jachtinstinct. Tropische vissen vertonen met dit soort visvoer weinig actie. Diepgevroren visvoer is vooral geschikt voor tropische vissoorten die laag in het aquarium zwemmen zoals de corydoras panda.   


Levend tropisch visvoer brengt actie bij tropische vissenLevend vissenvoer voor tropische vissen

Levend visvoer is voor tropische zeevissen meer regel dan uitzondering. Leven vissenvoer voor tropische zoetwater vissen is meetal niet de eerste keuze. Muggenlarven, watervlooien en kleine garnaaltjes, tropische vissen jagen ze op!

Levend tropisch vissenvoer kan bij de betere speciaalzaak gekocht worden, maar is niet zonder risico. Het kan snel bacteriën en visziektes bevatten. Wanneer u zelf levend visvoer gaat vangen, is deze kans nog groter. Leven vissenvoer zorgt voor actie bij de tropische vissen, maar is helaas niet zonder risico.


Tropische vissen voeren op vakantie

Tropische vissen voeren op vakantie is geen probleem!Vakanties maken het soms lastig om tropische vissen regelmatig elke 1-2 dagen te voeren. Buren of familie worden dan ingeschakeld. Zij helpen de tropische vissen
te voeren, maar er zijn ook andere manieren.

Speciale voedselblokken lossen langzaam op en voeren de tropische vissen regelmatig. Er zijn ook automatische systemen te koop, die op vaste tijden de tropische vissen kunnen voeren. Terwijl u op vakantie bent, worden de tropische vissen rustig en regelmatig gevoerd.. een prettige vakantiegedachte toch!

Aquarium
spullen

Aquarium spullen voordelig online!

Aquarium spullen goedkoop online!

Aquarium spullen

Alles voor
Tropische Vissen

alles-voor-tropische-vissen-broekhuizen

Alles voor Tropische vissen online!

Tropische vissen

Mooie
Aanbieding

Alle aanbiedingen van Pets Place


Aanbiedingen!

Tropische Vissoorten: