Tropische vissen leefomgeving

De leefomgeving van tropische vissen wordt nagebootst in het aquarium. Een biotoop is een exacte kopie van de natuurlijke leefomgeving. Meestal is het aquarium geen echte biotoop, maar een mix. Leefomgeving en tropische vissen zijn dan afgestemd op budget, voorkeur en smaak. Dit is prima als de waterkwaliteit goed is en de tropische vissen geen stress hebben. Deze twee punten zijn essentieel voor tropische vissen en een must in elke leefomgeving.

Tropische vissen leefomgeving en aquarium afstemmen


Tropische vissen ziek of gestrest door leefomgeving

Een beginnersfout is zomaar combineren van verschillende tropische vissen. Eigenschappen als zwemsnelheid, karakter, territorium zijn per tropische vissoort anders. Leefomgeving en tropische vissen moeten daarom op elkaar worden afgestemd. Gebeurd dit niet, dan zullen de vissen stress ervaren. Tropische vissen met stress hebben minder weerstand en zijn vatbaarder voor visziektes. Het is daarom belangrijk dat zowel tropische vissen en leefomgeving met elkaar in harmonie zijn.

Tropische vissen toevoegen aan leefomgeving

Tropische vissen toevoegen aan de leefomgevingNieuwe tropische vissen mogen niet zomaar toegevoegd worden aan de leefomgeving. Tropische vissen kunnen al ziek worden van kleinste veranderingen in waterkwaliteit en temperatuur. Laat de tropische vissen daarom eerst goed acclimatiseren.

Leg de plastic zak met de nieuwe vissen in het aquarium. Voeg een kleine beetje water uit het aquarium toe. Laat de tropische vissen minimaal 20 minuten acclimatiseren. Daarna toevoegen aan de leefomgeving. Let op dat het water uit de plastic tas niet in het aquarium komt!

Extra tip: Vraag de verkoper altijd of de tropische vissen zijn gekweekt of in het wild zijn gevangen. In het wild gevangen tropische vissen eerst in quarantaine plaatsen voor minimaal een aantal dagen. Tijden deze periode ze goed observeren op symptomen van visziekten.

Planten en stenen bepalen het territorium
Tropische vissen territoria en leefomgeving

Tropische gezelschapsvissen zijn prima te combineren in de leefomgeving. Toch kan er ruzie uitbreken als nieuwe tropische vissen aan het aquarium wordem toegevoegd.

Objecten als stenen en waterplaten zijn voor de tropische vissen territoriale afbakeningen. Verplaats deze een beetje en voeg daarna de nieuwe tropische vissen toe. Territoria worden hiermee voor alle vissen opnieuw bepaald. Ruzie stress wordt hiermee voorkomen.

Aquarium
spullen

Aquarium spullen voordelig online!

Aquarium spullen goedkoop online!

Aquarium spullen

Alles voor
Tropische Vissen

alles-voor-tropische-vissen-broekhuizen

Alles voor Tropische vissen online!

Tropische vissen

Mooie
Aanbieding

Alle aanbiedingen van Pets Place


Aanbiedingen!

Tropische Vissoorten: