Tropische vissen kweken

Tropische vissen zelf kweken is heel speciaal. Het hoeft niet moeilijk te zijn. U komt een heel eind met kennis, ervaring en de juiste tropische vissen. Niet alle tropische vissoorten zijn geschikt om zelf te kweken. Levendbarende tropische vissen zoals de guppy en black molly zijn erg geschikt. Tropische vissen kweken begint met uiterlijke veranderingen bij de vissen. Kleine veranderingen bij de volwassen tropische vissen zoals kleur, omvang en gedrag zijn eerste indicatoren. Pas op dat deze indicatoren niet verward worden met symptomen van visziekten.


Tropische vissen eitjesTropische vissen kweken voorbereiding

Tropische vissen kweken vergt voorbereiding. Eerste stap is vaststellen of uw volwassen tropische vissen van beide geslachten heeft. Ideaal zijn twee vrouwelijke vissen en één mannetje.

Volgende stap zijn uiterlijk veranderingen bij de volwassen tropische vissen. Aanpassingen in voeding van de tropische vissen kan dit proces versnellen. Voer de vissen waarmee u wilt kweken iets meer dan normaal. Zorg ook dat ze meer eiwitrijk vissenvoer krijgen dan normaal.
Als laatste mag een kweekbak voor de tropische vissen niet ontreken.


Tropische vissen kweken in kweekbak

Tropische vissen in een kweekbakVeilig tropische vissen kweken kan met een kweekbak. Hoe de kweekbak wordt ingericht, hangt van de tropische vissoorten af. Levenbarende tropische vissen hebben minder planten nodig dan vissen die eieren leggen. Zorg voor een optimale watertemperatuur en controleer PH waarde en water hardheid.  

Het paringsritueel van tropische vissen kan wel drie uur duren. Haal, als eitjes zijn afgezet, de tropische vissen uit de kweekbak. De meeste tropische vissen eten namelijk de eitjes op. Bij levenbarende tropische vissen is het ook verstandig de volwassen vissen te scheiden van de baby visjes. Niet alle soorten zullen de kleine visjes opeten, maar het is beter om de volwassen vissen uit de kweekbak te halen.


Tropische baby visjes voeren met een pincetTropische vissen kweken de opvoeding

Niet alle tropische vissen eitjes zullen uitkomen. Verwijder eitjes die niet zijn uitgekomen. Hiermee voorkomt u visziekten en schimmels. Jonge tropische visjes kweken kan soms snel gaan, maar opvoeden is een ander verhaal. 

Baby tropische vissen hebben speciaal vissenvoer nodig. Microworpjes en baby garnaaltjes vinden ze lekker en zijn online verkrijgbaar. 

De tropische vissen kunnen de kweebak verlaten als ze groot genoeg zijn voor het aquarium. Doe dit niet te snel want waterfilters en volwassen tropische vissen kunnen gevaarlijk voor ze zijn.

Aquarium
spullen

Aquarium spullen voordelig online!

Aquarium spullen goedkoop online!

Aquarium spullen

Alles voor
Tropische Vissen

alles-voor-tropische-vissen-broekhuizen

Alles voor Tropische vissen online!

Tropische vissen

Mooie
Aanbieding

Alle aanbiedingen van Pets Place


Aanbiedingen!

Tropische Vissoorten: