Tropische vissen combineren

Tropische vissen zomaar in het aquarium combineren, kan desastreus uitpakken. Net als op het land, zijn er in het water ook roof en prooivissen. Het combineren van tropische roofvissen met zijn natuurlijke prooi loopt zeker verkeerd af. Daarnaast hebben tropische vissen eigenschappen, karakter en territoriataalgedrag die per soort verschillen. Succesvol tropische vissen combineren vraagt daarom kennis, ervaring en voorbereiding.


Tropische vissen veilig combineren

Tropische gezelschapsvissen kunnen goed gecomineerd wordenVeel tropische vissoorten kunnen goed gecombineerd worden. Deze vriendelijke tropische vissen worden gezelschapsvissen genoemd. 
Het zijn tropische vissen die niet territoriaal en ook niet roofzuchtig zijn.

Combineren van gezelschapsvissen voorkomt stress en visziektes. U hebt minder zorgen en de tropische vissen zijn op hun best.


Tropische vissen die lastig zijn te combineren

Tropische vissen die u vooral niet moet combineren!Tegenhanger van de gezelschapsvissen zijn tropische vissen die lastig te combineren zijn. Dit geldt voor de meeste tropische roofvissen. Combineren van deze tropische vissen is wel mogelijk, maar alleen met soortgenoten of andere tropische roofvissen.

Een specifiek aquarium kan ook uitkomst bieden. Lastige tropische vissen zijn dan volledig gescheiden en veroorzaken dan weinig problemen. Let wel op, roofvissen zullen zieke of zwakke vissen altijd aanvallen. Dit geldt ook voor tropische vissen van hetzelfde soort. Lastige tropische vissen zijn daarom voor een ervaren aquarium houder.Combineren van tropische vissen uit zelfde biotoopTropische vissen en biotoop combineren

Laatste belangrijke factor bij het combineren van tropische vissen is de biotoop. Dit kan een kopie van de natuurlijke leefomgeving zijn, of een eigen creatie. Watertemperatuur, PH waarde, waterplanten, lichtinval enz. Het zijn allemaal onderdelen van de biotoop. Elke tropische vissoort heeft voor de ideale biotoop zijn specifieke wensen, eisen en voorkeuren.

Combineren van tropische vissen uit dezelfde biotoop heeft daarom de voorkeur. Tropische vissen zullen zich, in hun aquarium snel prettig en veilig voelen. Het verkleint ook de kans op visziekte en stress.

Aquarium
spullen

Aquarium spullen voordelig online!

Aquarium spullen goedkoop online!

Aquarium spullen

Alles voor
Tropische Vissen

alles-voor-tropische-vissen-broekhuizen

Alles voor Tropische vissen online!

Tropische vissen

Mooie
Aanbieding

Alle aanbiedingen van Pets Place


Aanbiedingen!

Tropische Vissoorten: