Aquarium verschonen de feiten!

Aquarium onderhoud en verzorging zijn vaste onderdelen van tropische vissen houden. Aquarium verschonen, water verversen, algen verwijderen en apparatuur reinigen het hoort er allemaal bij. Dagelijkse en maandelijkse klusjes die essentieel zijn voor tropische vissen. Ook wanneer het aquarium is ingericht tot de perfecte biotoop, blijft het verschonen van het aquarium belangrijk!


Algen in het aquarium is een vies gezichtAquarium verschonen algen aanpakken

Het verwijderen van algen is een dagelijkse aquarium klus. Tropische vissen zijn slecht zichtbaar als het hele aquarium onder de algen zit. Algen zijn vaak een gevolg van verkeerde watertemperatuur en kwaliteit.

Algen in het aquarium verwijderen, kan met een algenschraper, bestrijdingsmiddelen en natuurlijke middelen. Garnalen en tropische vissensoorten zoals de siamese algeneter helpen ook tegen algen. Deze tropische vissen eten de algen op en helpen hiermee het aquarium op een natuurlijke manier schoon te houden.

Aquarium verschonen met natuulijke en chemische middelen

Aquarium verschonen water verversen

Aquariumwater verdampt en schadelijke stoffen als nitraat en ammoniak bouwen zich op in het aquarium. Tropische vissen worden ziek en sterven als er niets gedaan wordt. Aquariumwater verversen is effectieve manier om deze schadelijke stoffen kwijt te raken. Elke twee weken 25% van het aquariumwater verversen is het beste.

Nieuw aquariumwater NOOIT direct bij de tropische vissen toevoegen! De kleinste schommelingen kunnen tropische vissen al visziekten geven. Nieuwe aquariumwater altijd eerst op temperatuur brengen en controleer en de PH waarde en waterhardheid. Wanneer alles goed is, dan pas het water langzaam toevoegen. Tijdens het waterverversen de tropische vissen goed in de gate houden en allert zijn op symptomen van visziekten.


Aquariumfilters verschonen een belangrijke onderhoudstaak Aquarium verschonen filter onderhoud

Aquariumfilters zijn onmisbaar voor tropische vissen en het schoon houden van een aquarium. Het filter breekt schadelijke stoffen in het aquarium af. Het Aquariumfilter verschonen is een maandelijkse taak. Aquariumfilters met een spons kunnen het beste met oud aquariumwater worden schoongemaakt.


Goede bacteriën in het aquariumfilter blijven dan bewaard. Dit is goed voor de stikstofcyclus en de gezondheid van de tropische vissen. Aquariumfilters met actieve kool verschonen door de oude kool weg te gooien en vervangen voor nieuwe. Gebruik nooit normale schoonmaakmiddelen, maar speciale aquarium schoonmaakmiddelen. Tropische vissen kunnen absoluut niet tegen normale schoonmaakmiddelen. De kleinste hoeveelheid chemische middelen in normale schoonmaakmiddelen kunnen al fataal zijn voor tropische vissen. 

Houdt ook de aquarium bodem goed schoon!
Aquarium verschonen de bodem

Tropische vissen hebben meestal zand of grind op de bodem van hun aquarium liggen. Dezelfde goede bacteriën in het aquariumfilter, zitten ook in de bodem van het aquarium. Vervang en verschoon daarom nooit de hele bodem tegelijk. Veel goede bacteriën sterven als de bodem wordt vervangen. Tropische vissen hebben deze bacteriën echt nodig.

Verwijder een kleine laag zand of grind. Een aquarium vacuümpomp is een handig middel om te gebruiken. Gebruik oud aquarium water en spoel de bodem hiermee goed af. Verschonen van de bodem in het aquarium, is een klus voor elke twee tot drie maanden.

Aquarium
spullen

Aquarium spullen voordelig online!

Aquarium spullen goedkoop online!

Aquarium spullen

Alles voor
Tropische Vissen

alles-voor-tropische-vissen-broekhuizen

Alles voor Tropische vissen online!

Tropische vissen

Mooie
Aanbieding

Alle aanbiedingen van Pets Place


Aanbiedingen!

Tropische Vissoorten: