Tropische vissen aquarium

In Europa worden tropische vissen meestal in een aquarium gehouden. Verwarming, filters en beluchting zorgen dat tropische vissen zich thuis voelen. Met genoeg tijd en budget is het zelfs mogelijk om het aquarium tot biotoop om te toveren. De natuurlijke leefomgeving van de tropische vissen wordt dan nagebootst. Een prachtig aquarium dat lijkt op een stukje mini amazone met bijpassende tropische vissen. Het is allemaal mogelijk!


Tropische vissen welke biotoop in aquarium

De kern van een biotoop is het nabootsen van natuurlijke omstandigheden in het aquarium. Tropische vissen, aquarium en inrichting zijn in evenwicht. Populaire biotopen zijn de vele Amazone biotopen. Veel tropische vissen vinden het warme water en de lage PH waarde in deze biotopen ideaal. Bekende tropische vissen zoals de neontetra en de dwergcorydoras leven normaal in deze biotopen.   Tropische vissen in aquarium met hun natuurlijke biotoop Zeebiotopen zijn alleen geschikt voor grote aquaria en stellen hoge eisen aan leefomgeving en het waterkwaliteit. Tropische vissen worden ook vaak in een waterlandschap of mangrovemoeras biotopen gehouden.


Elke biotoop en zijn tropische vissen heeft een specifieke uitstraling. Het natuurlijke decor geeft het aquarium een rustige en authentieke uitstraling. Tropische vissen zullen zich snel helemaal thuis voelen en zich natuurlijk gedragen.


Tropische vissen hoeveel in aquarium?

Aquarium en aantal tropische vissen afstemmen!Het aantal tropische vissen en de aquariumafmeting zijn zaken om rekening mee te houden. Tropische vissen hebben in een overbevolkt aquarium meer kans op visziekten. De standaard formule luidt dat: per 2,5cm tropische vis, er 30 cm2 aquarium oppervlak tegenover moet staan.

Als u voor de tropische vissen een aquarium koopt van 40 bij 60cm. Hoeveel tropische vissen kunnen hier dan in? Een aquarium van 40 bij 60cm heeft een oppervlakte van 2.400 cm2. Totaal kunnen er in dit aquarium dan ongeveer 25 kleine tropische vissen van 5-8cm gehouden worden.

Aquarium
spullen

Aquarium spullen voordelig online!

Aquarium spullen goedkoop online!

Aquarium spullen

Alles voor
Tropische Vissen

alles-voor-tropische-vissen-broekhuizen

Alles voor Tropische vissen online!

Tropische vissen

Mooie
Aanbieding

Alle aanbiedingen van Pets Place


Aanbiedingen!

Tropische Vissoorten: